torsdag 6 december 2012

Middag

Här kommer ett fint middagsrecept!

Fläskfilé med rostad potatis, sparris och rödvinssås. 
Gör såhär:

  1. Skär potatisen på hälften (om det är stora potatisar) annars låt dem vara i sin verkliga storlek.
    Skalet ska vara kvar så se till att skrubba potatisen för att få bort eventuell smuts. 
  2. Lägg upp potatisen på en plåt med bakplåtspapper, häll över olja och rikligt med flingsalt. 
  3. Sätt in i ugnen på 225 grader och låt stå inne i ca 30+ minuter, beroende på storlek osv, håll koll på potatisen. 
Rödvinssås: 
  • 1 msk olivolja
  • 4 stk schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 kvistar färsk rosmarin (motsvarande 1/2 matsked torkad) 
  • 2,5 dl rödvin
  • 4 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 2 msk fond
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1/2 tsk majsstärkelse
Gör såhär: 
  1. Skär schalottenlöken, du behöver ej finhacka då den kommer smaka fint ändå. 
  2. Häll ner alla ingridienser förutom majsstärkelsen 
  3. Låt det reducera (såsen ska bli till ungefär hälften) och sila sedan. 
  4. Blanda majsstärkelsen med 1/2 dl kallt vatten och red av den silade såsen. 
Köttet steker du bara med smör salt och peppar! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar