Fläskfilé med rostad potatis, sparris och rödvinssås.
Gör såhär:
- Skär potatisen på hälften (om det är stora potatisar) annars låt dem vara i sin verkliga storlek.
Skalet ska vara kvar så se till att skrubba potatisen för att få bort eventuell smuts. - Lägg upp potatisen på en plåt med bakplåtspapper, häll över olja och rikligt med flingsalt.
- Sätt in i ugnen på 225 grader och låt stå inne i ca 30+ minuter, beroende på storlek osv, håll koll på potatisen.
Rödvinssås:
- 1 msk olivolja
- 4 stk schalottenlökar
- 4 klyftor vitlök
- 2 kvistar färsk rosmarin (motsvarande 1/2 matsked torkad)
- 2,5 dl rödvin
- 4 dl vatten
- 2 msk socker
- 2 msk fond
- 1/2 msk balsamvinäger
- 1/2 tsk majsstärkelse
Gör såhär:
- Skär schalottenlöken, du behöver ej finhacka då den kommer smaka fint ändå.
- Häll ner alla ingridienser förutom majsstärkelsen
- Låt det reducera (såsen ska bli till ungefär hälften) och sila sedan.
- Blanda majsstärkelsen med 1/2 dl kallt vatten och red av den silade såsen.
Köttet steker du bara med smör salt och peppar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar