onsdag 7 november 2012

Hemmagjord Pasta

För någon helg sen testade jag och min syster att göra egen pasta. Det blev otroligt lyckat och det är ju så enkelt, så varför ska man köpa pasta då?
Pastadeg recept 4-8 pers;

  • 500gram vetemjöl (50/50 med durumvete gör pastan extra god)
  • 5 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Börja med att göra en "vulkan" av mjöl, och häll i ägget i hålet i mitten
Börja blanda lite smått och häll sedan på olivoljan

Knåda sedan det till en fin och slät deg 
Börja kavla ut den tunt tunt tunt 
Sen är det dags för torkningen, har man ingen pasta-hängare så får man improvisera  vilket vi gjorde här och använde en klädhängare!


Vad man vill ha till är självklart valfritt, vi gjorde en sås på trattisar och champinjoner, supergott!



Koka pastan i ca 3 minuter, den ska vara al dente, men alla har olika smak så känn av själv! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar